به گزارش  راسخون به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ، مرز خسروی را دروازه عتبات عالیات می‌دانند؛ از قدیم‌الایام که جاده و ماشین و هواپیما نبود و کاروان‌ها با اسب و استر راهی سفر می‌شدند و مامن آنها کاروانسراها بود همین مرز خسروی گذرگاهی امن برای خروج از کشور به شمار می‌رفت.

آن روزها از سخاوت مردمان زاگرس نشین هر خانه اینجا یک مهمانخانه بود و کُردها از آن زمان به مهمان نوازی و سخاوت شهره خاص و عام شده‌اند و این صفات وارسته را از برکت این دروازه قدیمی عتبات عالیات وام دارند.

سال‌ها این مرز قدیمی به روی کاروانهای زوار بسته بود، اما امسال بالاخره چشم انتظاری ۶ ساله کرمانشاهی‌ها برای میزبانی از زوار اربعین در این مرز بین المللی که بزرگترین پایانه مرزی مسافری خاورمیانه هم محسوب می‌شود پایان یافت و درهای این مرز به روی محبان و عاشقان خواندان مطهر اهل بیت (ع) باز شد.

امسال با وجود لغو روادید بین ایران و عراق انتظار می‌رفت تعداد بیشتر از هم وطنان برای زیارت عتبات عالیات و همچنین حضور در مراسم اربعین حسینی راهی کربلای معلی شوند و با رایزنی‌های فراوان بین ایران و عراق و برای تسهیل امور تردد زوار مرز خسروی هم به جمع سه مرز مهران، چزابه و شلمچه افزوده شد.

مرز خسروی در ۲۰ کیلومتری شهر قصرشیرین قرار گرفته و از طرفی نزدیکترین نقطه کشور به بغداد، کربلا، کاظمین و سامرا است دارای پایانه مجهز مسافری است که با ۶۲ گیت ورودی و خروجی آماده ارائه خدمت به زوار عتبات است.

برای آمدن به مرز خسروی اگر از استان‌های شمال غربی راهی این مرز می‌شوید از مسیر سنندج به کرمانشاه باید گذر کنید و اگر با خودروی شخصی این مسیر را طی می‌کنید باید با احتیاط تر رانندگی کنید این مسیر به دلیل کوهستانی بودن جاده با پیچ و خم‌های متعددی دارد و البته یک مسیر زیبا با چشم اندازهای بکر هم در انتظار شماست.

اگر هم از استان‌های شمالی، مرکزی و شرقی به سمت کربلا راهی می‌شوید و مرز خسروی را برای خروج از کشور انتخاب می‌کنید از مسیر همدان به کرمانشاه باید بگذرید که بر سر راه شما گردنه اسدآباد و گردنه بیدسرخ قرار دارد و ما بقی این راه یک مسیر هموار است تا به گردنه پاتاق در نزدیکی سرپل ذهاب برسید و برای این سفر به شما توصیه می‌کنیم برای سفری امن حتماً رعایت احتیاط در این جاده‌های کوهستانی را داشته باشید.

از استان‌ها جنوبی هم که به این مرز بخواهید سفر کنید از مسیر خرم آباد به کرمانشاه می‌رسید و بعد از کرمانشاه هم راهی شهرستانهای غربی خواهید شد.

اما اگر از مسیر هوایی و از طریق هواپیما بخواهید نیمی از مسیر را طی کنید نزدیکترین فرودگاه به این مرز فرودگاه بین المللی شهید آیت الله اشرفی اصفهانی است که در ورودی شرقی شهر کرمانشاه قرار گرفته است.
زمان و فاصله مسیرهای منتهی به مرز خسروی هم در این عکس مشخص شده است.

اما نزدیکترین شهر مرزی به پایانه خسروی شهر قصرشیرین است که ۲۰ کیلومتری این مرز قرار دارد و مرادعلی تاتار، فرماندار قصرشیرین گفت: مرز خسروی یکی از قدیمی ترین مرزهای کشور با عراق و مسیر تردد زوار است و از قدیم الایام که بعد جنگ تحمیلی مورد بازسازی قرار گرفت یکی از پایانه‌های مطرح در سطح خاورمیانه بوده است.

او با بیان اینکه پایانه خسروی با دو سالن رفت و برگشت مسافربری در نقطه صفر مرزی دایر است، گفت: همچنین در شهرستان قصرشیرین نیز تمام زیرساختها تهیه شده و پارکینگ‌ها مجهز به امکانات اولیه شده‌اند و عملیات تسطیح و خاک برداری در آنجا انجام شده است.

فرماندار قصرشیرین افزود: در نقطه صفر مرزی و شهرستان قصر شیرین ۱۴ هتل برای پذیرش زوار عتبات عالیات احداث شده که شمار آنها از هتل‌های موجود در مرز مهران و چزابه بیشتر است.


مهرداد سالاری معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمانشاه افزود: برای ایام اربعین این استان آماده میزبانی ۱.۲ میلیون زائر می‌شود و بیان کرد که زیرساخت‌های استان کرمانشاه برای اربعین نسبت به استان مجاور همچون ایلام بسیار بهتر است.

او افزود: در سال‌های گذشته که مرز خسروی بازگشایی نشد، از مسیر استان کرمانشاه حدود ۵۰۰ هزار نفر به مرز مهران راهی شدند و امسال برای حضور یک میلیون تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر هدف‌گذاری شده است و لذا زیرساخت‌ها باید دو برابر ارتقا یابد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمانشاه با اشاره به بازدید از زیرساخت‌های موجود گفت: طرح جامع اربعین به مراحل خوبی رسیده و به‌دنبال ایجاد یک طرح منطقه‌ای هستیم تا برنامه‌ریزی مناسبی برای خدمت‌رسانی در مرزها انجام دهیم.

سالاری با بیان اینکه زوار از سه طریق ارتباطات ریلی، هوایی و زمینی به کرمانشاه می‌توانند سفر کنند افزود: اکنون فرودگاه کرمانشاه تجهیز شده و آماده است و قطار هم امسال داریم.

او گفت: همچنین در برنامه تدارک دیده‌شده پنج پارکینگ بزرگ با ظرفیت بالایی در قصرشیرین در نظر گرفته شده و برنامه‌ریزی لازم برای نقل و انتقال زوار انجام شده است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه افزود: اردوگاه استراحت موقت در پارکینگ‌های فوق در نظر گرفته شده و ظرفیت اقامتی این منطقه باید دوبرابر افزایش یابد و همچنین نقاط کور شبکه‌های ارتباطی شناسایی و باید برطرف شود.

سالاری افزود: افزایش مجتمع‌های خدمات رفاهی بین‌شهری، کارخانه‌های یخ در مسیر، چهارخطه کردن بزرگراه کربلا و مجهز کردن کل مسیر به پایش تصویری از جمله دیگر اقدامات در دست اقدام است.

این مسئول گفت: مرز خسروی این قابلیت را دارد که در هر دقیقه ۱۲۰ نفر از مرز خارج شوند و ۲۹ گیت در مرز خسروی و در عراق هم به همین تعداد وجود دارد.


یونس عزیزی، معاون سازمان اردویی و گردشگری سپاه حضرت نبی اکرم (ص) استان کرمانشاه افزود: اردوگاه‌های راهیان نور برای اسکان زائران حسینی آماده می‌شوند.

معاون سازمان اردویی و گردشگری سپاه حضرت نبی اکرم (ص) استان کرمانشاه افزود: در این راستا در مرکز استان ۳ محل برای اسکان ویژه داریم.

این مسئول گفت: اردوگاه فرهنگی- تربیتی توحید، زائرسرای کربلا واقع در میدان جمهوری و ساختمان مرکزی معاونت واقع در بلوار شهید بهشتی رو به روی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه ۳ محل تعیین شده برای اسکان زائران در ایام اربعین است.

عزیزی در خصوص ظرفیت اسکان زائران در مراکز فوق گفت: در اردوگاه توحید برای تخت خواب بیش از ۱۲۰۰ نفر در روز و برای کف خواب بیش از ۳۰۰۰ نفر ظرفیت اسکان در روز را داریم.

معاون اردویی و گردشگری سپاه حضرت نبی اکرم (ص) استان کرمانشاه سایر اماکن تعیین شده نیز ظرفیتی بیش از ۵۰۰ نفر در روز را برای اسکان زائران اربعین حسینی دارند.

مرز خسروی شمالی‌ترین مرز رسمی عبور و مرور زائران ایرانی است؛ ضمن اینکه قدیمی‌ترین مرز اعزام زائران به عراق نیز محسوب می‌شود و به این دلیل دارای امکانات بیشتری نسبت به سایر پایانه‌های مرزی عراق است.

زائران پس از خروج از ایران وارد منطقه مرزی منذریه و سپس شهر خانقین، مقدادیه، منطقه بعقوبه و سپس وارد بغداد و پس از آن به زیارت کاظمین مشرف می‌شوند.

فاصله این مرز رسمی تا بغداد (پایتخت عراق) ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۱۵، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد.

کرمانشاه روز به روز برای پذیرایی از زوار اربعین آماده‌تر می‌شود و مردمان این دیار خود را برای میزبانی از مهمانان عزیزی آماده می‌کنند که منشأ خیر و برکت برای استان هستند.